Foto's zijn corrupt na uploaden naar Cloud / Pictures corrupted after uploading to Cloud

, , ,

Hallo allen,

Mijn eerste “test” voor de Nubo Cloud was het opladen van een fotoalbum.

Van de 177 foto’s, zijn er slechts 65 probleemloos geüploadet (37%).
M.a.w. ca. 2/3 is corrupt geraakt tijdens het uploaden.

image

Het opladen van de foto’s werd via de webportal gedaan.
WebDAV heb ik nog niet geprobeerd.


Hi all

As a first “test” of the Nubo Cloud I decided to upload some pictures of a photo album.

Of the 177 pictures in the album, only 65 were correctly uploaded (37%).
In other words: 2 out of 3 pictures were corrupted during the upload process.

Pictures were uploaded via the web portal.
I have yet to test WebDAV.

Update:

[NL]
Ik heb de foto’s opnieuw geüploadet via de NextCloud app (WebDAV).
In de Verkenner, laden de foto’s met een vertraging.
In de Cloud web portal, weigeren veel foto’s alsnog te laden.

[EN]
Re-uploaded the pictures using the NextCloud app (WebDAV).
In Explorer, the pictures do load but with a delay.
In the Cloud web portal, most pictures still fail to load.

Hello, thanks for the feedback. I’ve reported the issue to the technical team.

Maybe they’ll need some more information:

  • Which OS are you using? Windows?
  • By Nextcloud app, you mean the desktop client?
  • The corrupted files appear in your cloud account as corrupted? or they don’t show at all?
  • If I understand correctly, the same files are uploaded correctly with the app/client but not in the web interface. Is it correct?
  • What’s the size (average) of the files that are not uploaded? Maybe it’s due to filesize…

Hey

Please see the answers to your questions below:

  • Which OS are you using? Windows?

Yes, Window
Firefox 91.4.0esr 64-bit

  • By Nextcloud app, you mean the desktop client?

Yes, downloaded from the docs linked on the Nubo Cloud web portal

  • The corrupted files appear in your cloud account as corrupted? or they don’t show at all?

They show as corrupted in the WebUI, but they open fine in the Windows Pictures viewer

  • If I understand correctly, the same files are uploaded correctly with the app/client but not in the web interface. Is it correct?

It appears both methods upload the pictures, but they aren’t opened correctly in the web portal

  • What’s the size (average) of the files that are not uploaded? Maybe it’s due to filesize…

File size ranges from 800KB (mainly white background) to 9MB (more complex pictures).
All are JPG

Thanks! I have the same issue with some recently uploaded photos.

I hope this will be resolved soon.

Hello @SequrNubo

We found the origin of this issue, it should be resolved, partially at least, for pictures < 15MB.

Can you check if your photos are viewable in the cloud interface now? And if not, that they are larger than 15 MB?

Thumbnails are disabled for larger images (> 15 MB), but they should appear when you click on them. We’re still looking to fix that.

Hey @Emmanuel

I can confirm I have thumbnails for all images now and even the largest image files (9MB) load without a problem now :slight_smile:

Thanks you and your colleagues for fixing this so quickly!

1 Like

Thank you for the feedback! It was very helpful.

It should be resolved for all the photos now. :slight_smile:

1 Like